Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

AVALUACIO DE PLANS I PROGRAMES

Dimarts, 08/10/2019

Finalitza el projecte d'acció social i custòdia Foresta a les Terres de l'Ebre

El passat mes de setembre va finalitzar el projecte d'Acció Social i Custòdia Forestal a les Terres de l'Ebre.

Un projecte liderat pel GEPEC-Ecologistes de Catalunya amb la col·laboració amb la Fundació Mercè Pla i el suport de l'Obra Social La Caixa. Gràcies a aquesta sinergia, s'ha aconseguit formar de manera gratuïta a 7 persones amb diversitat funcional de les Terres de l'Ebre que es trobaven desocupades. La formació ha combinat diferents aspectes professionals integrats en l'economia verda com son els treballs forestals sostenibles i l'apicultura ecològica. Aquesta formació s'ha acompanyat d'un servei d'orientació laboral on s'han cercat oportunitats treball pels alumnes.

L'èxit del projecte ha superat totes les expectatives, gràcies a la coordinació i treball amb els recursos existents al territori, actualment 4 dels 7 alumnes gaudeixen de contractes laborals en sectors de treball relacionats amb els àmbits de la formació.

 

Al llarg del curs, s'ha ofert una formació teòrica i pràctica, on s'han realitzat diferents actuacions de recuperació, millora i manteniment de zones verdes d'ús públic en diferents municipis com Roquetes o l'EMD de Campredó. Els alumnes han realitzat treballs de manteniment, plantacions i extracció d'espècies invasores en diferents espais. Totes aquestes pràctiques formatives han servit a més, per fer valdre les capacitats i coneixements dels alumnes davant de les administracions locals.

El més ben valorat pels alumnes, ha estat l'oportunitat de treballar en entorns naturals i a l'aire lliure. I el fet d'adquirir coneixements que fins ara no tenien, per valorar la importància que tenen les espècies autòctones de flora i fauna amb la conservació de l'ecosistema que els envolta.

Per part de l'entitat, volem agrair al Víctor, Xavi, Cristian, Jose, Cristian, Fuenyu, Gorka, Jordi i l'Àngel per les seves ganes d'aprendre i treballar i en equip. Al formador del projecte Manel Ollé. A la Fundació Mercè Pla per haver fet possible aquest projecte. A la col·laboració de l'Obra Social La Caixa. A GENTIS, Mel Múria i l'Escola Agrària d'Amposta que han col·laborat en el procès de formació. I als Ajuntaments, empreses i recursos del territori que han estat clau de l'èxit d'aquest projecte.

Mira el reportatge que es va gravar sobre el curs AQUÍ.