Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

ECOLOGIA URBANA

Dilluns, 22/07/2019

Tarragona declara l'estat d'emerencia climatica

Despres de presentar una moció dilluns juntament amb 14 entitats que treballen al voltant de la ciutat de Tarragona el consistori va aprovar divendres 19 declarar l'estat d'emergencia climàtica.

Dilluns 15 l'Aliança Climàtica, de la qual formem part, va presentar a Tarragona una proposta de moció perquè el consistori declares l'estat d'emergència climàtica i prengues mesures en conseqüència per actuar davant del canvi climàtic amb urgència i valentia.

L'Aliança Climatica és un projecte a nivell de tot Espanya iniciat per les grans entitats ecologistes i preten sumar les entitats locals a les peticions de les mocions per declarar l'estat d'emergencia climàtica,d'aquesta manera les entitats localistes tindran cura de que una vegada els ajuntamets decalrin l'estat d'emergencia climatica es prenguin mesures efectives per combatre'l i no quedi en una declaració de bones intencions.

Les entitas que han donat suport a la presentació d'aquesta moció a Tarragona són Ecologistas en acció, Greenpeace, Fridaysforfuture, S.O.S Costa Daurada, Plataforma salvem la Plata Llarga i el Bosc de la Marquesa, Anella Verda de Tarragona Gaià-Francolí, Gata Grup d’amics de Toni Achón, Asscociació medioambiental La Sínia, Puentes intercultura, Grup reforestació les Alzines, Brigada antipuercos, Extinction Rebellion TGN, Societat Humana i el GEPEC-EdC. El grup és obert a noves incoporacions, pretenem que tots els Ajuntaments i Institucions declarin l'estat d'emetgencia climatica i comencin a actuar per frenar i revertir els efectes del canvi climatic.

Tot i que la declaració de l'estat d'emergencia climatica a Tarragona és en si una victoria, encara falta que es prenguin mesures efectives per combatre el canvi climatic i per això és important la implicació de les entitats locals i també dels ciutadans que presionin als seus ajuntaments a seguir endavant en l'execusió de plans i mesures efectives per parar i revertitr aquest problema ambiental.

L'Aliança climatica pretenem que centenars d'ajuntaments de l'Estat espanyol facin el mateix. Estem preparant mocions per a més ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'ebre i el Priorat. Calen polítiques locals ambicioses per frenar el canvi climàtic des del món local.

Formes part d'una entitat i et vols unir a la causa? Posat en contacte amb nosaltres a través de correu secretaria@gepec.cat, telèfon 977331148 o Whatsapp 622651374 i t'informare'm de com fer-ho!