Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

BIODIVERSITAT

Dimarts, 30/04/2019

Biodiversifiquem l'entorn urbà

L'entorn urbà pateix de moltes mancances ambientals que repercuteixen negativament a molts nivells (salut, economia, nivell acadèmic, cohesió social, biodiversitat...). D'aquesta manera en els densos tramats urbans cada cop és més difícil trobar espais verds i els patis dels centres escolars ara són al punt de mira atès que hi ha més verd als patis d'algunes presons que als patis d'algunes escoles.

Col·laborant amb l'ADENC i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, estem realitzant un projecte per a contribuir a millorar l'entorn urbà des de 4 escoles: les dues de Castellar del Vallès, l'escola Sant Llàtzer de Tortosa i l'Antoni Roig de Torredembarra. Hi col·labora el CREAF de la Universitat Autònoma de Barcelona i Urbanins. També hem d'agrair la col·laboració dels Ajuntaments de Torredembarra i de Tortosa.

El treball consisteix en escoltar el que les comunitats escolars concebeixen del seu entorn, mostrar les opcions de models urbans i de pati a triar i en ajudar en aquest procés de coneixement i transformació d'aquests entorns.

Per afer-ho s'estableixen un seguit d'activitats que inclouen des de la creació d'un joc de taula fins a prospeccions de biodiversitat i l'ús d'aplicacions mòbils de ciència ciutadana com Natusfera o PlantNet o d'una nova guia de camp de flors de camp.

El projecte curullarà aquest estiu amb diferents millores concretes als patis dels quatre centres que seran pactades amb les seves comunitats i l'ajuda dels ajuntaments afectats..