Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

BIODIVERSITAT

Dimarts, 09/04/2019

Instal·lades 220 caixes niu a Mont-roig del Camp

Regidor i tècnic de l'Ajuntament de Mont-roig amb tècnics del GEPEC-EdC

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp instal·la caixes niu per a ratpenats i mallerengues als espais públics del municipi amb la col·laboració del GEPEC

S’instal•len 200 caixes niu per a ocells i 20 caixes de ratpenats per combatre les plagues d’insectes amb mètodes ecològics.

L’ajuntament instal•larà les caixes en diferents punts estratègics per fer front a l’augment de la processionària del pi, el mosquit tigre i la mosca negra amb l’assessorament del GEPEC. L'objectiu és augmentar la presència de depredadors naturals d'aquestes plagues, com la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, el pardal, el raspinell i diferents espècies de ratpenats, per reforçar la lluita natural i ajudar a regular la població d’aquests insectes. S’han escollit 2 models de caixa niu, amb diferent diàmetre de forat, per tal d’oferir refugi a una major diversitat d’espècies d’ocells devoradors d’insectes.
La ubicació i col•locació de les caixes ha comptat amb els consells i instruccions del GEPEC, per garantir un millor percentatge d’ocupació. Les caixes són marcades i geolocalitzades per tal de poder fer-ne un seguiment i manteniment posteriors.
Els ratpenats són uns grans devoradors de plagues i són molt actius durant els mesos de més calor. Un sol ratpenat pot arribar a capturar fins a 400 insectes en una sola nit. Amb la instal•lació dels refugis afavorim les poblacions d’aquests animals i contribuïm a la seva conservació.