Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

VOLUNTARIAT

Dimarts, 26/02/2019

Més de 30 persones protegeixen el corriol camanegre a Cunit

La jornada de voluntariat ambiental ajuda a la conservació de l’hàbitat d’una població de l’ocell de l’any 2019

El GEPEC, juntament amb l’Ajuntament de Cunit, hem organitzat una jornada consistent en la neteja d’una zona dunar de la platja de Cunit. L’objectiu d’aquesta activitat mediambiental és millorar l’entorn del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus). A més de la neteja de residus sòlids de la zona dunar també s’ha portat a terme una sessió formativa i pràctica per erradicar la vegetació invasora de la platja i una formació addicional en la plantació d’espècies autòctones dels nostres ambients salins.
La jornada ha comptat amb més d’una trentena d’assistents, on destaquem la canalla, que forma part de les futures generacions sensibilitzades amb la lluita i activitat mediambiental. Les plantes invasores extretes han estat la llapassa borda (Xanthium echinatum), originària de nord-amèrica i la canya asiàtica (Arundo donax) que també prolifera ràpidament, envaint les zones degradades de les nostres platges.  A la jornada varen participar  també el regidor de medi ambient de Toni Martínez i el tècnic de medi ambient Josep Miró.
A Cunit la població del corriol camanegre és considerada important amb més de 5 parelles nidificants. El fet que aquest petit limícola visqui a les nostres platges és de vital importància en el terreny de la biodiversitat i hem de lluitar per la seva conservació. La seva protecció ha d’implicar la modificació d’algunes activitats com els esports de platja o evitar la presència de gossos a la zona per a fer possible la supervivència d’aquesta espècie protegida al municipi.
Recordem que aquest ocell tan especial, escollit pel SEO/Birdlife “Ocell de l’any”, està greument amenaçat per les pràctiques humanes a les seves zones de nidificació: les platges. A més, els seus nius són fàcilment destruïts i el dany provocat és gairebé irreparable a curt termini. Per això des del GEPEC continuem amb la lluita i defensa d’aquesta espècie en el nostre territori i tenim un equip de voluntariat especialitzat en la seva protecció i conservació.


Si mai veus un niu fora de la zona protegida, si us plau, allunyat ràpidament i avisa’ns o truca al 112 per notificar-ho. Si vols col•laborar activament amb la causa, pots fer-te voluntari/a o soci/a de GEPEC-EdC contactant a: secretaria@gepec.cat

PDF Informatiu: PDF Button