Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

TERRITORI I URBANISME

Dilluns, 04/02/2019

Celebrem el Dia Mundial de les Zones Humides denunciant la regressió al Delta de l’Ebre

El GEPEC-EdC i altres organitzacions van participar en una jornada ambiental amb acció de protesta inclosa

Els dies 2 i 3 de febrer el GEPEC-EdC juntament amb altres organitzacions mediambientals vam ser partícips de la celebració dels actes del Dia Mundial de les Zones Humides a les Terres de l'Ebre organitzats per SEO/BirdLife Catalunya, Plataforma en Defensa de l'Ebre i Campanya PELS Sediments. El cap de setmana va començar dissabte amb un debat amb ONG ambientalistes, que va comptar amb la nostra participació.

Diumenge va ser la jornada on les diferents ONG’s ambientals vam col·laborar amb La Plataforma en Defensa de l’Ebre i l’ONG SEO/Birdlife per denunciar que la superfície del Delta retrocedeix entre 5 i 10 metres de mitjana anualment. Aquesta dada és insostenible i és d’una importància vital per tota la biodiversitat i ecosistemes del Delta que això canviï. En l’acte de denúncia vam col·locar dues fileres de banderes a la Platja de la Marquesa per poder observar la regressió física provocada al Delta per la retenció de sediments que efectuen els embassaments.

Emmarcats en la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides vam reclamar a les administracions que busquin solucions a llarg termini i permanents per solucionar aquest problema, sobretot en punts crítics com la desembocadura de l’Illa de Buda, que perdut 17 metres de sorra en un any.

Des del GEPEC-EdC volem remarcar que la necessitat de trobar solucions és urgent, cada any estem perdent més terreny de zones humides, classificades d'alt valor ecològic. És un problema que afecta un dels espais més importants de Catalunya i una zona de biodiversitat de gran importància per a tota Europa. Demanem a les administracions pertanyents que actuïn amb eficàcia i engeguin estudis i plans pilots per poder buscar una solució definitiva a un problema que entenem complex, però d’urgent resposta solucionar-lo.