Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

EDUCACIÓ AMBIENTAL

Dimarts, 12/02/2019

Celebrem 20 anys d’ “Arbres de paper”

La campanya és reengega amb força a les escoles de Reus i el Baix Camp on comptem amb 470 alumnes i 7 centres compromesos amb el paneta, salvant arbres

El 6 de febrer l'equip educatiu del GEPEC-Ecologistes de Catalunya, amb el suport de l'IES Horticultura de Reus, va iniciar de nou la campanya "Arbres de paper" en un total de 7 centres ubicats als municipis de Reus i Almoster, amb una possible futura ampliació. L’objectiu principal de la campanya és fomentar el bon ús del paper, incloent-hi la reducció del seu consum, la reutilització del material i desenvolupar el reciclatge en centres de primària. Està destinada als alumnes de 6é curs de les escoles catalanes i ajuda a crear persones compromeses amb el medi ambient mitjançant l’educació ecologista i mediambiental des d’una edat on les nenes i nens poden comprendre i valorar molt millor l’impacte ambiental de les accions de l’ésser humà.

La campanya es fonamenta en què les i els alumnes, a partir del pes de paper recuperat al llarg del curs mitjançant el reciclatge van observant el nombre d'arbres salvats i això els estimula per continuar millorant els seus hàbits de consum i els ajuda a ser mediambientalment responsables. Aquesta nova edició de la campanya busca obtenir encara millors dades que les passades edicions i fer arribar el missatge ecologista als més infants fent-los protagonistes d’aquesta campanya.

El projecte va començar el curs 1999-2000 al CEIP Antoni Roig de Torredembarra i als cursos 2005-06 i 2006-07 va rebre un impuls amb la participació d’un total de 27 centres de les Terres de l'Ebre i Tarragona. Els infants participants han comptabilitzat al llarg d'aquests 20 anys al voltant d’uns 1000 arbres salvats, 32 milions de litres d'aigua estalviats, 1400MW estalviats i prop de 75 tones de diòxid de carboni no emesses a l’atmosfera.

Els centres interessats a participar en el projecte poden fer-ho de manera autònoma amb les directrius que es poden comunicar en línia o poden contractar el servei d'educadores que conduiran una activitat als alumnes de sisè de cada escola. Dades de contacte: telèfon 977 33 11 42 i e-mail secretaria@gepec.cat.