Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

TERRITORI I URBANISME

Dimarts, 29/01/2019

Ens oposem a la nova carretera entre La Selva del Camp i Almoster

Propietaris, veïns i entitats ens posicionem en contra de la proposta de la Diputació de Tarragona

 

Després que el desembre passat la Diputació de Tarragona aprovés inicialment el projecte de carretera entre la Selva del Camp i Almoster, propietaris, veïns i entitats, entre elles el GEPEC-EdC, hem presentat al·legacions a la proposta aquest 28 de gener. Denunciem que l’alternativa adoptada per la Diputació pretén construir una nova carretera en paral·lel a l’actual, fet que implicaria un impacte molt gran sobre finques agrícoles, i suposaria un nou tall en el nostre territori, que ja està prou “trinxat” de carreteres i  infraestructura.

Entenem que cal arreglar l’actual carretera i, sobretot, solucionar el pas per Almoster i que la circulació de vehicles no hagi de travessar els carrers del municipi. Tot i això, després que la Diputació presentés diverses alternatives de traçat i després que alguns informes sectorials de la Generalitat, recomanessin opcions que evitessin noves carreteres paral·leles i una afectació mínima del territori, la diputació ha adoptat la pitjor solució possible.

En el document d’al·legacions que hem registrat aquest mateix dilluns, denunciem greus contradiccions entre les indicacions ambientals que la Generalitat va fer i la proposta adoptada per la Diputació i sotmesa a declaració d’impacte ambiental. Per altra banda, denunciem que aquesta nova carretera no està contemplada ni en el planejament urbanístic d’ambdós municipis, ni en el planejament territorial del Camp de Tarragona. Aquesta nova proposta només pot respondre a altres interessos que la Diputació i els Ajuntaments d’Almoster i la Selva del Camp no han argumentat. També hem denunciat que l’estudi de mobilitat presentat no justifica la inversió en la nova carretera i no preveu de forma plena l’increment de trànsit que podrà implicar aquest nou vial.

Propietaris, veïns i entitats volem destacar que no estem en contra de la millora de la carretera actual, ja que el vial actual té moltes deficiències. Malgrat tot, considerem que proposar una nova carretera que creua i destrossa nombroses finques agrícoles no té res a veure amb millorar una carretera i solucionar el tram d’Almoster. Hem alertat a les institucions de que estem disposats a arribar fins al final en la lluita contra aquesta proposta de carretera. Per aquest motiu ja tenim l’assessorament d’un equip jurídic per analitzar propers recursos judicials contra la Diputació i per defensar una alternativa més raonable en àmbit ambiental i social.