Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

INDUSTRIA QUIMICA

Dimecres, 09/01/2019

S'estrena a Reus La vall del Francolí,L'alè del Camp, un documental sobre contaminació a casa nostra

Produccions Saurines va presentar el documental a l'Auditori Santa Llúcia amb la sala de gom a gom.

Ahir al vespre es va presentar a Reus el documental "la Vall del Francolí, L'alè del Camp" de la productora local Produccions Saurines. El documental parla de la contaminació de l'aire al Camp de Tarragona i la Conca de Barberà donant veu a tots els col·lectius implicats i fent una reflexió critica sobre la contaminació i el nostre model territorial d'indústria.

L'estrena a Reus es pot considerar tot un èxit i l'acollida del públic va ser fantàstica. L'auditori Santa Llúcia era ple de gom a gom poca abans de l'inici i va començar la presentació amb una gran expectació per part del públic. Al llarg del metratge, mentre els entrevistats i el narrador parlaven, el públic es va anar fent seu el relat i responia a mitja veu amb afirmacions i gestos d'acceptació, sorpresa o enfado. En obrir els llums es va començar el torn de debat on es van abordar molts dels temes del documental i es van aportar altres visons i problemàtiques que el mateix documental no havia pogut abordar.

El documental, que molt aviat es podrà veure lliurement per internet, parla amb molts actors del Camp de Tarragona i la vall del Francolí abordant els temes de la contaminació, sobretot provinent de la indústria. Entre un dels actors que ha aportat informació per al documental hi ha el GEPEC, que vam col·laborar aportant el nostre coneixement sobre el tema i dades recollides al llarg de tots els nostres anys de lluita.

Esperem que aquest documental arribi a molta gent i tant de bo es pugui passar algun dia per televisió perquè es doni ressò a tot el que respirem a les nostres terres.