Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

DÓNA SUPORT A UNA CAMPANYA

Dijous, 20/12/2018

Santi Borràs promou la defensa del riu Siurana en la Jornada científica i social de la PDE

El representant del GEPEC va fer una important intervenció espontània sobre la problemàtica que assetja el riu Siurana en la jornada organitzada per la PDE

 

Dani Ferrer, GEPEC-EdC.

Santi Borràs, representant del GEPEC-EdC i un dels principals impulsors dins l’entitat de la defensa de l’aigua del riu Siurana, ha participat en la Jornada científica i social “18 anys de sinergies entre la Plataforma i la comunitat científica” organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Aquesta jornada es va realitzar amb l’objectiu de reflexionar sobre la relació simbiòtica entre el moviment social i el món científic. 
Des del GEPEC-EdC agraïm l’oportunitat que, espontàniament,  van brindar al Santi Borràs per poder explicar la problemàtica del riu Siurana davant del públic assistent a l’acte i pel reconeixement que això suposa a la feina feta.  Agraim també el suport continuat per part la Plataforma en Defensa de l’Ebre a la nostra entitat en la lluita per la defensa del riu Siurana.

En aquesta jornada es va analitzar la situació actual i es van plantejar nous reptes i estratègies pel que fa a la lluita per la defensa del riu Ebre i de la protecció i defensa de l’aigua en l’àmbit nacional.  Des de la plataforma van posar en alerta a la ciutadania i van assegurar que els mercats de l’aigua seran els nous transvasaments.  A més la PDE va recordar que volen que s’implementi i que s’apliqui la normativa marc de l’aigua que actualment està a un calaix. A més van advertir del perill que suposa per part dels partits polítics que l’aigua s’utilitzi sempre com un intercanvi de vots.