Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

EDUCACIÓ AMBIENTAL

Divendres, 30/11/2018

El Club de Naturalistes Ebrencs rep un accèssit als Premis Projecte Jove 2018 del C.C. del Baix Ebre

La iniciativa del GEPEC-EdC Roquetes ha estat escollida per la seva tasca educativa i de concienciació

 

Dani Ferrer, GEPEC-EdC

El jurat dels Premis Projecte Jove 2018 del Consell Comarcal del Baix Ebre ha decidit atorgar un accèssit de 500 euros al Gepec-Ecologistes de Catalunya pel projecte anomenat Club de Naturalistes Ebrencs, una iniciativa que apropa la natura a joves de 12 a 15 anys amb sortides i activitats temàtiques de periodicitat mensual. El premi Projecte Jove va destinat a les emprenedories creatives destinades al jovent i compta amb el suport de la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Segons la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, aquest any les diferents convocatòries dels premis han tingut una gran participació i ells premien aquelles persones o entitats que amb noves idees treballen per construir una comarca millor.

El Club de Naturalistes Ebrencs és un projecte nascut a Roquetes i forma part de l’Escola de Naturalistes del GEPEC – EdC. Va ser desenvolupat per la necessitat d’alguns dels naturalistes que havien participat en l’Escola de Naturalistes d’ampliar la seva experiència un cop es fan grans.  Al club realitzen sortides i/o activitats temàtiques, segons els interessos dels participants, en un grup fix de joves, on ells mateixos poden aprendre, integrar, gaudir i compartir aspectes diversos sobre la natura i fomentar d’aquesta manera criteris crítics de defensa de la natura.

Es realitza a través de sortides a espais de les Terres de l’Ebre que tenen interès patrimonial i/o natural, i l’acompanyant/monitor en realitza una dinamització (a través de guies de natura, material de naturalista, experts naturalistes, etc) A més, també es realitzen tallers a l’aula, on els joves aprenen a utilitzar material específic de naturalista (lupa binocular, terrari, càmera de fototrampeig, etc)

Els objectius principals són apropar l’entorn natural als joves i fomentar el coneixement i l’estima per la natura. Al hashtag #socnaturalistagepec podreu trobar totes les activitats que realitzem i compartim a les nostres xarxes socials. Actualment hi ha places disponibles i obertes per formar part del Club de Naturalistes Ebrencs i necessitem joves! A què estàs esperant? Apunta’t!

Més informació a escoladenaturalistes@gmail.com o a l’edifici La Ibérica, 3r Pis. Roquetes.