Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

BIODIVERSITAT

Dimarts, 27/11/2018

#GivingTuesday | Ajudem als ocells i ratpenats

El GEPEC-EdC es suma al #GivingTuesday!
Us demanem el vostre donatiu per crear habitatges per a petits ocells i ratpenats.
Ajuda'ns i molt aviat podràs veure imatges en directe  dels nostres petits amics a la web.

FES EL TEU DONATIU AQUÍ

Perquè caixes niu?

Molts són els problemes que té bona part de la nostra fauna vertebrada (ocells, mamífers i amfibis): pol·lució, pèrdua i esquarterament de l’hàbitat, espècies invasores, etc.

Molts d’aquests problemes neixen pel profund desconeixement i distanciament que patim de la natura. Quan no coneixes alguna cosa és impossible valorar-la, estimar-la i respectar-la. Part d’aquesta fauna té problemes per manca d’arbres vells on fer nius, atès que la gestió forestal del país no els ha respectat. L’observació de la fauna vertebrada sovint topa amb la distància que interposem entre ells i els humans. Les caixes niu, com a refugi per a criar, sovint han aconseguit augmentar l’interès per la natura no només dels seus propietaris, sinó de familiars i veïns. A més, ja s’ha demostrat abastament, els beneficis econòmics i ambientals derivats del control de plagues mitjançant les ajudes a espècies com mallerengues o ratpenats.

 

Des del GEPEC, hem creat un catàleg de caixes niu que instal·lem a diferents parts del nostre territori, per a afavorir la biodiversitat i el benestar d'algunes espècies en perill, o afectades per la manca de boscos vells.

 

Aquestes caixes són d'elaboració artesanal, han estat elaborats manualment per personal adscrit a l’associació amb molta cura i amor; ecològiques, amb fusta certificada CFC, que garanteix la màxima cura de l’entorn; innovadores, models amb dissenys i acabats únics i propis; Sense obsolescència programada, hem cercat la màxima durabilitat tant pel disseny; estètiques, són molt boniques i els acabats són excel·lents i curosos; Km ZERO, els models s‘han confeccionat i pensat al sud de Catalunya, i els establiments proveïdors de materials també són d’aquesta zona; Solidàries, els beneficis obtinguts per la venda de les caixes niu i abeuradors, el seu seguiment i activitats es destinaran a l'estudi i defensa de la natura. 

Recordem que la natura propera pateix una elevada quantitat d’agressions, davant les quals cal urgentment augmentar els esforços col·lectius per comprendre’ls i aportar solucions!! 

Amb la teva donació penjarem caixes niu a les finques en custòdia del Gepec, repartides pel territori del camp de tarragona i les terres de l'Ebre.

Vols saber que podem fer amb els teus diners?

  • Amb 30€ fabricarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 50€ fabricarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 60€ farem i penjarem una caixa niu petita per mallerenga
  • Amb 80€ farem i penjarem una caixa niu petita per a ratpenats
  • Amb 90€ farem una caixa niu petita per mallerenga, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online
  • Amb 120€ farem una caixa niu petita per ratpenat, la penjarem i posarem seguiment de vídeo que es podrà visualitzar online

Si arribem a aconseguir 3000€ penjarem 25 caixes niu de mallerenga i 15 caixes niu petites per a ratpenats. Posarem seguiment de vídeo en 5 caixes per mallerenga i 5 caixes per ratpenat per poder fer-ne seguiment en línia.

Les caixes niu es penjaran a començament del 2019 i esperem tenir instal·lades les famílies aquest estiu mateix!

Quan tinguem instal·lades les càmeres de vídeo habilitarem un enllaç perquè els donants pugueu veure les imatges dels nostres petits amics.

Link de Referència