Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

VOLUNTARIAT

Dilluns, 05/03/2018

11a Barraca reconstruïda

La barraca reconstruïda - Fotografia: Esther Bargalló

Restauració d’una altra barraca de pedra seca a Mont-roig del Camp gràcies a la col•laboració de tres associacions i un grup de persones voluntàries.  

Dissabte 3 de març de 2018, 15 persones voluntàries dirigides per un mestre marger, l’Albert Gavaldà, han restaurat la barraca de la Maria Colomé. Aquesta activitat ha estat organitzada per l’AAVV “Muntanya Roja”, el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp i GEPEC-Ecologistes de Catalunya. Amb aquesta ja són 11 les barraques restaurades en aquest municipi fruit de la col•laboració de les tres entitats iniciada l’any 2007. En aquests anys també s’ha pogut restaurar una carrerada de pedra seca al mateix terme municipal.

La barraca es troba ubicada en una finca particular la propietària de la qual ha signat un acord de custòdia amb GEPEC – Ecologistes de Catalunya per dur a terme aquesta restauració. Aquest acord de bona voluntat per part dels signants mostra l’interès de col•laborar en el que sigui possible per la conservació de la finca i els seus elements patrimonials, en aquest cas la barraca, però també del seu paisatge i  biodiversitat amb criteris de sostenibilitat ambiental.

Aquesta bonica i senzilla construcció està catalogada a “wikipedra” http://wikipedra.catpaisatge.net/  amb el codi número 6295. Es tracta d’una construcció aèria aïllada, orientada al sud-est, de planta irregular, falsa cúpula i la porta amb arc de mig punt. Abans de la seva restauració mostrava un enderroc lateral.

Les persones voluntàries han retirat les pedres de les parts ensorrades per, posteriorment, refer-les per  tornar a la barraca el seu aspecte original. Aquesta feina ha ocupat tot un matí en que el bon temps i l’alegria del treball manual compartit ha acompanyat en tot moment.

El resultat ha estat molt bo i ara la barraca llueix un aspecte renovat. Tan les persones que hi han col•laborat com les tres entitats organitzadores es mostren satisfetes de la feina feta i de la trajectòria d’aquests 11 anys de treball conjunt per la conservació d’aquest patrimoni tan nostre.

Vegeu  AQUÍ les fotografies de la barraca abans de restaurar-se, del grup treballant i el resultat final.

vegeu AQUÍ la notícia al ressò Mont-rogenc