Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

DÓNA SUPORT A UNA CAMPANYA

Divendres, 09/02/2018

GEPEC participa a la reunió sobre rius temporals

Dos membres del GEPEC van prendre part a la 4a reunió del projecte europeu sobre rius temporals LIFE TRivers, coordinat per la UB. La reunió va tenir lloc el passat 26 de gener a La Casa de l'Aigua, a Barcelona.

En la jornada van participar les parts interessades i els experts involucrats en la gestió d’aquest tipus de rius, definits com a masses d’aigua en què es produeix una interrupció recurrent del cabal i que poden arribar a quedar completament secs.

L'objectiu principal d’aquesta reunió va ser donar a conèixer les accions socials del projecte, que ha implicat gestors, científics, entitats i, sobretot, ciutadans interessats en la gestió dels rius. Aquestes accions han permès d’integrar coneixements de la població sobre la hidrologia dels rius temporals a partir d’enquestes i de les dades recollides a través de l’aplicació de ciència ciutadana RiuNeT. Amb aquesta informació ha estat possible millorar la classificació de les masses d’aigua i refer les rutines de mostreig dels gestors. En la jornada també es va explicar el procés de participació ciutadana que s’ha portat a terme en els darrers mesos amb l’objectiu de millorar la diagnosi de l’estat dels rius temporals i proposar mesures per a la conservació.

llegir més