Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

BIODIVERSITAT

Dimarts, 09/01/2018

Borinots, ratpenats i ocells ajudant la nostra pagesia?

Com beneficiar-nos dels pol•linitzadors salvatges i dels ocells i els ratpenats com a controladors de plagues?

Aquesta és la pregunta a la qual pretenem ajudar a donar resposta des de GEPEC-Ecologistes de Catalunya.
Ho farem a partir del proper dilluns amb una bateria de 10 reunions, una per cada comarca del sud de Catalunya.
Tenim per objectiu fomentar l'ús dels insectes pol•linitzadors salvatges (mosques, vespes, borinots, escarabats o els centenars d'abelles diferents a les de la mel amb les que convivim) als conreus, així com dels ocells i dels ratpenats per a controlar les plagues que cada cop fan més mal als nostres conreus.

Aquestes reunions es plantegen com a espais per a compartir dubtes, experiències i coneixements al voltant d'aquests temes. En elles, es fomentarà també la creació d'aliances estratègiques entre les persones que hi participin en forma d'acords de custòdia. Al final del cicle de reunions es publicarà un dossier pràctic que contribueixi tant a la millora de la biodiversitat, com de la productivitat i resiliència dels nostres conreus davant un futur tan incert com el que es presenta actualment.

Aquest projecte rep el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, del Centre de Recerca d'Ecologia Aplicada i Forestal de la Universitat Autònoma de Barcelona, del sindicat Unió de Pagesos, del Consell Comarcal del Priorat, de la Federació d'ADV Selmar, de les ADV Horta Protegida del Camp de Tarragona i de l'Avellana i Cultius del Mediterrani, de l'Obra Social de La Caixa, de les Escoles Agràries d'Amposta i Gandesa (pertanyents al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), de la Societat Cooperativa Agrícola i de Crèdit de Valls i dels ajuntaments de Roquetes, Torredembarra, Falset, Móra d'Ebre, El Vendrell, Montblanc, Gandesa i Valls.

Les reunions són les següents:

- Dilluns 15/01, 18:00 Torredembarra (Cal Bofill)
- Divendres 19/01 11:30 Gandesa (Escola Agrària)
- Dissabte 20/01, 11:00 Valls (Cooperativa Agrícola)
- Dilluns 29/01 18:00 Vendrell (Centre Cívic l'Estació)
- Dijous 01/02 10:30 Reus (Institut d'Horticultura i Jardineria, Av Bellicens, 41)
- Divendres 02/02 18:00 Falset (Consell Comarcal)
- Dilluns 12/02 18:00 Roquetes (Escola de Naturalistes del GEPEC Lo Caro)
- Dijous 15/02 18:00 Móra d'Ebre (Centre Cívic La Magdalena)
- Dilluns 26/02 18:00 Montblanc (Sala Les Corts)
- Divendres 02/03 09:30 Amposta (Escola Agrària)

Aquestes reunions, malgrat que estan especialment pensades per al món de la pagesia, poden ser útils al món de la jardineria, gestió d'espais verds i naturals i persones interessades en general. 
No és necessària la inscripció, però s'agrairà per a millorar l'organització. Es pot fer trucant al 977331142 o escrivint a secretaria@gepec.cat