Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

BIODIVERSITAT

Dimecres, 14/06/2017

GEPEC-Ecologistes de Catalunya i Olis Gasull col·laboren per preservar els rapinyaires nocturns

els polls d'òliba a la caixa de transport Fotografia: Aniol Poblet

Per segona vegada, s'ha instal·lat una caixa niu al mas del Font, als afores de Reus, gestionat per l’empresa Olis Gasull, comptant amb la col·laboració de GEPEC-Ecologistes de Catalunya.

Mitjançant la tècnica del ''hacking'', quatre polls d'òliba (Tyto alba), procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida, seran alimentats artificialment fins que aprenguin a volar i caçar per ells mateixos. Durant aquestes primeres setmanes les sibeques (nom local de les òlibes a Reus), romandran a la caixa niu tancada amb una reixa que serà retirada abans d'un mes. D'aquesta manera s'acostumen al lloc i es vinculen a la zona on s'espera continuïn la seva vida adulta.

Aquesta espècie es considera "Vulnerable" a Catalunya i en clar declivi a nivell europeu. La seva funció és molt important als ecosistemes agraris pel control que realitza sobre els rossegadors.   La col·locació de nius artificials en llocs adequats afavoreix la reproducció posant remei a la necessitat de llocs on aixoplugar-se.

Amb aquesta acció GEPEC-Ecologistes de Catalunya i Olis Gasull volen conscienciar de la necessitar de protegir aquesta espècie i al mateix temps ajudar a què creixi la població a l’entorn de Reus.