Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

TERRITORI I URBANISME

Dimarts, 15/12/2015

No a la destrucció del paisatge d'Escornalbou

fotomuntatge que il·lustra el que no volem que sigui el nou paisatge des del castell d'Escornalbou

La setmana passada, la CUP, acompanyada de les entitats Defenterra i GEPEC-EdC, va fer una roda de premsa al Castell d'Escornalbou amb l'objectiu de fer pública l'oposició al projecte de pedrera que afectaria l'entorn del castell d'Escornalbou.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar l’any passat l'autorització ambiental a l’activitat extractiva LEMAR del terme municipal de l’Argentera malgrat les nombroses al·legacions presentades per la nostra entitat i altres associacions i malgrat diversos informes desfavorables o que alertaven d’impactes severs, efectuats al llarg del procés administratiu per diversos departaments de la Generalitat.

Amb la construcció d’una pedrera de 23 ha (230000 m2), les pedres de la qual probablement acabaran “fent país” sota els rails d’un AVE d’Aràbia o de vés a saber on, es malmetrà per sempre un paisatge que actua com a reclam de fons econòmics i d’atractiu turístic.

Des del GEPEC-EdC, en un darrer intent d'aturar aquesta pedrera, s'han enviat cartes als ajuntaments de la zona i a diverses administracions públiques alertant dels que suposaria la seva construcció i amb una foto muntatge il·lustrativa de l'impacte sobre una zona gairebé verge fins al moment actual.

Vegeu notícia publicada al Reus Digital que reflecteix molt bé l'actualitat sobre el projecte i la lluita que s'està portant des de les entitats de Xarxa Sud.