Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

ACTUALITAT

EDUCACIÓ AMBIENTAL

Diumenge, 07/06/2015

Neteja del bosc del far de Torredembarra

A l'acció hi han participat vint voluntaris

Aquest cap de setmana el GEPEC-EdC ha portat a terme la neteja del bosc adjacent al far de Torredembarra

Aquesta és una vella reivindicació dels veïns de la zona, que ha servit perquè la societat i els impulsors de la iniciativa un grup de nens/es del cau Fent Camí prenguin consciència de la importància de mantenir el litoral net.
A la jornada, que ha comptat amb la col•laboració de l'ajuntament de Torredembarra, hi han participat una vintena de voluntaris: tres caps monitors del cau, dos educadors del GEPEC-EdC i quinze nens de 9 a 12 anys. La recollida de deixalles ha resultat molt profitosa, perquè s'ha pogut netejar la zona d'escombraries i ha servit perquè els nens s'apliquessin en matèria d'educació ambiental i prenguessin consciència de preservar els espais naturals nets. Per la seva banda, els veïns de l'entorn del bosc també han vist acomplert els seu objectiu de millora de la zona. L'avinentesa també ha servit per fer difusió de les entitats ecologistes de Torredembarra i del programa d'educació ambiental que aquestes estant portant a terme.
Val a dir que el far de Torredembarra es va inaugurar el 1999 per cobrir una mancança en la visibilitat marítima i que és el que té la torre més alta de tots els fars de Catalunya. Per tant, encara més motiu, perquè el bosc del costat sigui un espai natural net, preservat i digne.