Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Reconstrucció barraca de pedra seca

Ens posarem a la pell d'aquells pagesos que construien barraques per aixoplugar-se tot netejant els seus camps per poder-hi plantar i aprendrem algunes coses bàsiques de l'antic art de la pedra seca.

Intentarem retornar a la barraca el seu aspecte original tot refent aquelles parts que el pas del temps ha malmès.

Comptarem amb la direcció d'un mestre marger i amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Muntanya Roja i el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.

Fotografia: La barraca de l'Aufinac / Esther Bargalló

 

Tipus d'activitat: Acció de voluntariat

Data de l'activitat: 2019-09-21

Monitor: Esther Bargalló i Albert Gavaldà

Horari: 9 a 14 h

Preu: gratuïta

Lloc: Mont-roig del CampContingut:

Aprendrem les coses més bàsiques del treball de la pedra seca tot reconstruint la barraca. 

La barraca de l'Aufinac té diverses esllavissades que afecten a la seva estructura externa.

Primer haurem de netejar de vegetació i desenrunar el que calgui. Després passarem a reconstruir. 

Ens trobem a les 9:00h a l'aparcament de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp (carretera de Colldejou) Farem l'aproximació per camins amb cotxes particulars.

Activitat gratuïta, CAL INSCRIPCIÓ

Porteu esmorzar i aigua, roba i guants de treball. Millor si porteu calçat fort de muntanya. Si teniu eines de camp porteu-les també (aixada, senalla de goma, tisores de podar...)

 

Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.