Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Reconstrucció barraca de pedra seca de l'Aufinac

ATENCIÓ! aquesta activitat estava programada en principi pel 21 de setembre i es va ajornar a causa de la previsió de pluja

Ens posarem a la pell d'aquells pagesos que construien barraques per aixoplugar-se tot netejant els seus camps per poder-hi plantar i aprendrem algunes coses bàsiques de l'antic art de la pedra seca.

Intentarem retornar a la barraca el seu aspecte original tot refent aquelles parts que el pas del temps ha malmès.

Comptarem amb la direcció d'un mestre marger i amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Muntanya Roja i el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.

Fotografia: La barraca de l'Aufinac / Esther Bargalló

 

Tipus d'activitat: Acció de voluntariat

Data de l'activitat: 2019-09-28

Monitor: Esther Bargalló i Albert Gavaldà

Horari: 9 a 14 h

Preu: gratuïta

Lloc: Mont-roig del CampContingut:

Aprendrem les coses més bàsiques del treball de la pedra seca tot reconstruint la barraca. 

La barraca de l'Aufinac té diverses esllavissades que afecten a la seva estructura externa.

Primer haurem de netejar de vegetació i desenrunar el que calgui. Després passarem a reconstruir. 

Ens trobem a les 9:00h a l'aparcament de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp (carretera de Colldejou) Farem l'aproximació per camins amb cotxes particulars.

Activitat gratuïta, CAL INSCRIPCIÓ

Porteu esmorzar i aigua, roba i guants de treball. Millor si porteu calçat fort de muntanya. Si teniu eines de camp porteu-les també (aixada, senalla de goma, tisores de podar...)

 

Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.