Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Serra de Montseny

ACTIVITAT AJORNADA FINS NOU AVÍS

 

ATENCIÓ: informació provisional

 

Tipus d'activitat: Sortida Educació ambiental

Data de l'activitat: 2020-04-26

Monitor: Albert Poblet

Horari: 7h

Preu: 10 euros (socis gratuit)

Material: Equip de muntanya, esmorzar, dinar i aigua.

Lloc: AiguafredaContingut:

 

Itinerari:  Pous de glaç de l’Avencó (a tocar d'Aiguafreda) - Serra de Fondrats - Masia de Fondrats (en runes) - El Fossar dels Moros (amuntegaments de pedres entre l’alzinar) – El Bellit – GR 5 – L’Agustí – Bellver – Collet de Sant Martí – Santa Maria de Tagamanent – Collet de Sant Martí – Sant Martí – Puig-agut (masia en runes) – Pous de glaç de l'Avencó.

Recorregut de 16 km aproximadament.  Desnivell acumulat 950 metres. El recorregut té força desnivell, però sempre discorre per camins en bon estat molt bonics i agradables i alguns trams de pista.

Recorregut per la banda de ponent del Montseny. Amb predomini de les alzines de les quals en podrem apreciar alguns exemplars de grans dimensions. Des d'Aiguafreda es puja per la Serra de Fondrats seguint la carena amb unes vistes espectaculars fins arribar a la masia de Fondrats, en runes. Ja per pla es passa pel Fossar dels Moros,  on podrem veure restes d'uns enterraments medievals. Després de veure la masia del Bellit, aquesta en bon estat i habitada, trobarem el Sender de Gran Recorregut GR 5 al Pla de la Calma i l'anirem seguint. Passarem pel costat de les imponents masies de l'Agustí i Bellver, en perfecte estat, fins el Coll de Sant Martí.  Des d'aquí pujarem al Turó del Tagamanent on hi ha restes del castell i el magnífic monestir romànic de Santa Maria, en procés de restauració. Tornant al coll de Sant Martí farem la baixada cap a Aiguafreda per la Serra Madrona, tornant a agafar el GR 5.

De Reus a Aiguafreda hi ha uns 150 km i 2 hores de cotxe que es faran en cotxes particulars i es compartirà el cost entre els participants. Calculem un cost de 44 euros per cotxe, a repartir entre els seus ocupants.

Sortida de Reus a les 7h, probable retorn a Reus cap a les 9 o 10 del vespre.

Grau de dificultat: Mitjà 

Es apte per a cadira de rodes? No

Es apte per a persones grans? Si, si estan acostumades a caminar

Es apte per a nens petits? Si, si estan acostumats a caminar

 


PDF Informatiu: PDF Button
Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.