Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Salvem els pol·linitzadors MÓRA D'EBRE

Els pol·linitzadors són essencials per a la qualitat, la quantitat i la diversitat de la nostra dieta i asseguren la reproducció de més del 80% de fruites, verdures i plantes amb flors.

A Móra d'Ebre realitzem un sessió dins el cicle de xerrades sobre el Foment de Pol·linitzadors Salvatges i Control de plagues amb ocells i ratpenats, adreçades a pagesos, jardiners, gestors d'espais verds, aficionats, biòlegs, ambientòlegs i interessats en la matèria, al Centre Cívic La Magdalena.

 

Tipus d'activitat: Xerrada

Data de l'activitat: 2018-02-15

Monitor: GEPEC-EdC

Horari: 18:00

Preu: Lliure i gratuïta

Lloc: Móra d'Ebre

Geolocalització (lat, long): (40.775858, 0.43137290000004214)

Contingut:

Les xerrades són gratuïtes i obertes, i tenen l'objectiu d'incidir sobre la importància de la conservació dels insectes pol·linitzadors salvatges i les estratègies que es poden utilitzar per enfortir-los. A més, aprofitarem per tractar l'ús d'ocells o ratpenats per al control de plagues i millora de la productivitat.

Anys de batalla han aconseguit que els efectes mortals dels pesticides neonicotinoides a les colònies d'abelles i pol·linitzadors salvatges arribi al Parlament europeu posant sobre la taula la seva prohibició.

Les abelles són només la punta de l'iceberg. El seu declivi és visible pels apicultors que els cuiden diàriament. Però amb ells, milers de papallones, borinots i milers d’insectes sucumbeixen al silenci: els investigadors estan començant a donar a conèixer els efectes dels pesticides neonicotinoides sobre els pol·linitzadors salvatges, i el que troben és impressionant ...

Segons un estudi publicat al desembre de 2016 a la revista Nature, l'augment del nombre de malalties que es derivaria de la desaparició d'alguns dels principals pol·linitzadors podria generar 1,4 milions de morts addicionals cada any a tot el món


PDF Informatiu: PDF Button
Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.