Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Connexió amb el bosc (bany de bosc o shinrin-yoku)

ATENCIÓ! Els/les participants han de portar OBLIGATÒRIAMENT mascareta i gel sanitari per si són necessaris durant l'activitat. Qui no en porti no podrà participar ni se li retornarà el donatiu.

Tipus d'activitat: Sortida Educació ambiental

Data de l'activitat: 2020-10-17

Monitor: Marina Castells

Horari: 9:30 a 13:30h

Lloc: La MussaraContingut:

El bosc no ens jutja, ens deixa ser. Quan som amb ell, la natura es desplega davant nostre amb tot el seu esplendor i som capaços de percebre allò que fins ara no ens havíem adonat que hi era. La vida que portem ens desconnecta de la natura, però també de nosaltres mateixos i dels altres i això moltes vegades acaba en malalties i problemes emocionals que pertorben la nostra salut. Per a portar una vida saludable cal començar a refer les connexions que hem perdut i quan ho fem, el regal que ens fa la natura és ella mateixa. 

Si vols aprendre a percebre la natura amb tota la seva plenitud i a millorar la teva salut, aquesta és la teva sortida!

Ens trobarem en el poble abandonat de la Mussara per iniciar l’excursió entre camins i boscos fins a la zona dels Avencs de la Febró. Ens aturarem a fer alguns exercicis que estimulin els nostres sentits per a poder començar a sentir els efectes d’un bany de bosc i poder percebre el bosc en tota la seva intensitat. Ens connectarem a la natura formant part d'ella per a poder observar els detalls que abans no podíem percebre.

El bany de bosc o shinrin-yoku, en japonès, és una tècnica terapèutica amb un objectiu essencialment de medicina preventiva, que consisteix en unes passejades per un entorn natural, boscós, en el que es combinen exercicis de respiració amb altres disciplines. Està comprovat que una passejada de dues hores a un ritme tranquil i en silenci, té els següents beneficis mesurables: 

 • disminució dels nivells de cortisol en saliva (hormona de l’estrès)
 • disminució de la pressió sanguínia
 • disminució dels nivells de glucosa en sang
 • baixa l’activitat cerebral prefrontal (pensaments repetitius, preocupacions, problemes sense resoldre, mal de cap, etc.)
 • s’estabilitza el sistema nerviós autònom (funcionament de vísceres y glàndules)

Si aquesta pràctica es fa regularment, amb una freqüència de diverses vegades al mes, s’han d’afegir els següents beneficis:

 • s’enforteix el sistema immunitari
 • es millora la capacitat d’aprenentatge i concentració 
 • es redueixen els nivells d’ansietat, depressió i angoixa
 • augmenta la vitalitat i es redueix el cansament 
 • augmenten los nivells de proteïnes "anticanceroses"

Els i les participants aprendran sobre:

 • Interpretació del paisatge i la natura
 • Observació i connexió amb ells mateixos i la natura
 • Connectar els cinc sentits per a percebre el que fins ara ens resultava imperceptible
 • Actituds per una vida més saludable 

Lloc: Poble de la Mussara y avencs de la Febró. Ruta circular

Material: Roba còmode i d'abric, motxilla amb aigua i esmorzar. 

Punt de trobada: Poble abandonat de la Mussara, davant l’església. 

Donatiu: Socis/es: 15€ || No socis/es: 25€

Guiada per: Marina Castells Quero, guia acompanyant de mitja muntanya, biòloga i terapeuta emocional.

Grau de dificultat: Mig (recorregut per senderó de muntanya d'uns 100m de desnivell).
És apte per a cadira de rodes? No.
És apte per a persones grans? Sí, en bona forma física i acostumades a caminar per terreny irregular de muntanya.
És apte per a canalla petita? No, necessitarem fer un gran silenci. A partir de 12 anys.
Modalitat: participativa.

Heu de fer una inscripció per cada persona que vulgui participar, ja que necessitem el nom i dos cognoms de totes les assitents. Un cop feta la inscirpció via web, i si teniu plaça, rebreu un correu electrònic amb les dades necessàries per confirmar la vostra assistència Les inscripcions són fins al dia laborable anterior a l'activitat, a les 13:00h. Les inscripcions fora del termini no s'atendràn. ATENCIÓ: comproveu la safata d'spam, ja que de vegades rebeu els nostres correus en aquesta safata.

Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.