Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Ruta pels Ports

Atenció: aquesta activitat es va ajornar a causa de l'estat d'emergència. Hem enviat un correu electrònic als que us vau inscriure per si us interessa participar. Comproveu la safata d'spam.

Sortida per conèixer indrets tan bonics com el barranc de Lloret, la Cova Pintada i el Racó del Moro.

ATENCIÓ! Els/les participants han de portar OBLIGATÒRIAMENT mascareta i gel sanitari per si són necessaris durant l'activitat. Qui no en porti no podrà participar ni se li retornarà el donatiu.

Tipus d'activitat: Sortida Educació ambiental

Data de l'activitat: 2020-07-12

Monitor: Josep Maria Balanyà i Albert Poblet

Horari: 07:30h (des de Reus) / 08:40h (des de Tortosa)

Lloc: RoquetesContingut:

Dues sortides de diversa dificultat que es faran de manera simultànea:

1. Sortida de dificultat mitjana - alta: 

Recorregut amb forts desnivells i no apte per a persones amb vertigen. Excursió curta però exigent i salvatge amb un recorregut total de 7 km. però que haurem de menester unes 7 hores per completar el recorregut. Aquesta zona del Port els camins son molt feréstecs, trencats amb forts desnivells i algun pas tècnic que fan que l’avanç sigui lent. Cal estar en bona forma física i habituat a caminar per muntanya .  

APROXIMACIÓ: Des de  Roquetes per la TV-3421 direcció a la Sénia abans d’arribar a el Mas de Barberans trobem un trencall a ma dreta amb un indicador que hi diu "Barranc de Lloret". Nosaltres el prenem i seguint sempre el camí principal, arribem a un punt on el camí s'eixampla força i es divideix en dos. El de l'esquerra queda barrat per una tanca i el de la dreta finalitza en 200 metres, així que aparquem en aquesta zona a tocar del riu.

ITINERARI: Sortim dels cotxes  i aviat arribem a un trencall amb un pont sobre el barranc de Lloret. Per anar a la Cova Pintada ens desviem a la dreta, passem el pont i remuntem per la vall del barranc de la Cova Pintada. Passem prop de la font de la Costa dels Dolors i arribem al magnífic escenari de la Cova Pintada. Desprès de gaudir d'aquest racó desfem el camí uns metres i ens enfilem a la part superior del barranc, baixem a la llera per una pedrera i el creuem per dirigir-nos a la Canal de l'Ombria, per on accedim al Coll de Morralets, des d’aquí ja fem el retorn al punt de partida per la sendera del Barranc del Pegunter en el qual ens anem trobant al nostre pas el Escarrisso de Borosa i la tartera del la Figuera del Pegunter i ja prop del final i abans dels Bufadors de Lloret ens desviem  a la dreta  per arribar-nos al racó del Moro a veure  el salt d’aigua; desfarem el camí, passarem pels Bufadors de Lloret i al poc arribarem als cotxes.

2. Sortida de dificultat baixa-mitjana:

Itinerari: Pista del Barranc de Lloret.  Aparcament vora la tanca del mas del Cansalader - Pont de fusta - Cova Pintada - Pont de Fusta - Bufadors de Lloret  (surgències al llit del barranc) - Racó del Moro - Pont de fusta - Punt de sortida.

Són uns 9km de recorregut per camins bons amb uns 200m de desnivell.

 

Per totes dues excursions cal portar: esmorzar, dinar, aigua, roba i calçat de muntanya i adequat al temps.

Socis/es: gratuït || No sòcies: 10€

És apte per a cadira de rodes? No

És apte per a nens petits o persones grans? Sí, si estan en bona forma i acostumades a caminar per muntanya.

Heu de fer una inscripció per cada persona que vulgui participar, ja que necessitem el nom i dos cognoms de totes les assitents. Un cop feta la inscripció via web, si teniu plaça, rebreu un correu electrònic amb les dades necessàries per confirmar la vostra assistència.

En el cas que hi hagi pagament necessari, no es guardarà cap plaça que no s'hagi pagat

Les inscripcions són fins al dia laborable anterior a l'activitat, a les 13:00h.

Les inscripcions fora de termini no s'atendràn. ATENCIÓ: comproveu la safata d'spam, ja que de vegades rebeu els nostres correus en aquesta safata.

 

Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.