Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

Les llavors de la tardor

Observació, recol·lecció i conservació de llavors del bosc

Tipus d'activitat: Acció de voluntariat

Data de l'activitat: 2019-11-16

Monitor: GEPEC - GATA

Horari: 10:00 a 13:00

Lloc: Aparcament del Pont del DiableContingut:

El Mur Verd de La Canonja era un bosc. màquia i brolla mediterrani que va ser transformat fa segles en conreus dels quals podem destacar els ja gairebé desapareguts préssecs canongins. Amb l'arribada de la indústria petroquímica, es varen plantar espècies foranies, quan no invasores.

Un acord de custòdia amb el recentment recuperat ajuntament de La Canonja va propiciar l'inici de la seva recuperació ambiental. Part d'aquesta restauració implica augmentar la diversitat d'espècies mediterrànies ara desaparegudes en aquelles 40 hectàrees. 

El recorregut que realitzarem dissabte a la pineda del Pont del Diable consistirà en l'observació, recol·lecció i conservació de llavors d'espècies comunes del bosc, la màquia i la brolla mediterrànies. Aquestes llavors es pre-tractaran quan sigui necessari i al viver experimental que hi ha a la finca del Canyadell (Altafulla) es seleccionaran i faran crèixer les màximes possibles amb l'objectiu final de plantar-les al Mur Verd.

No serà una sortida per a caminar gaire, atès que probablement en pocs metres localitzarem una quantitat suficient d'espècies vegetals autòctones amb el fruit madur. No cal dur res en especial tret de la roba per anar al camp, aigua i esmorzar.

Lloc de trobada: Aparcament del Pont del Diable de Tarragona

Activitat gratuïta apta per a tots els públics

Apuntat!


Les seves dades seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la seva sol·licitud d’inscripció a l’activitat organitzada des de la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.