Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

CONEIXE'NS

QUI SOM I LA NOSTRA HISTÒRIA

EL GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

GEPEC neix l’any 1985 amb el nom de Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp.

L’any 2004 entra a formar part de la Federació Ecologistes de Catalunya.

L’any 2007 passa a anomenar-se Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i afegeix el nom de la federació a la que pertany Ecologistes de Catalunya, tal com consta en els actuals estatuts. A partir d’aquest moment som GEPEC-EdC.

A hores d'ara portem més de 25 anys defensant la natura!

CONTACTE

Formulari de contacte


Les seves dades facilitades, seran incorporades en un fitxer i tractades a fi de gestionar de forma adient la present relació amb la nostra Entitat i els tràmits administratius que d’aquesta es derivin, així com per a l’enviament, per a qualsevol mitjà, d’informació sobre notícies i/o activitats del G.E.P.E.C. que puguin ser del seu interès. Les dades són confidencials i d’ús exclusiu del Responsable del Fitxer, GRUP D’ESTUDI I PROTECCIÓ DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOL·LOGISTES DE CATALUNYA (en endavant, el G.E.P.E.C.), amb domicili a 43201 Reus (Tarragona), Av. Prat de la Riba, 18 2º. Si ho desitja, pot exercir accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al Responsable de Seguretat a la direcció anteriorment esmentada.

En compliment del deure d’informació establert a l’art. 10 de la vigent Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic, li comuniquem que el dinamitzador i gestor de continguts de la Web és el G.E.P.E.C. El domini d’Internet www.gepec.cat es troba inscrit en el registre corresponent, atenent a comunicacions dels usuaris i/o interessats a l’apartat habilitat de secretaria@gepec.cat.

 • Escola de naturalistes “El Gaig Blau”
 • Escola de naturalistes “Lo Caro”
  • Centre Obert, Centre Cívic de Roquetes,
  • Zona residencial de la Torre d’en Gil (Roquetes)
  • Dissabtes matins lectius
  • Telèfon 647 867 045 (Laura)
  • Twitter: @escolalocaro

MISSIÓ

Des del GEPEC-EdC, es promouen les activitats de coneixement, divulgació i sensibilització de l'entorn local mitjançant un extens programa d'excursions, projectes de restauració del territori, de custòdia, de millora d'hàbitats d'espècies importants pel medi ambient, i activitats de defensa del territori i la salut de les persones, per tal d'aconseguir un medi ambient d'alta qualitat ambiental i un futur possible per tota la població de les comarques del sud.

BULLETINS I MEMÒRIES ANUALS

ÀMBITS

DEFENSA AMBIENTAL I PLATAFORMAS

Denúncia i aturada d’impactes sobre el territori i la salut ambiental. S’hi realitza la tasca d’interposar-se a projectes d’impacte negatiu sobre el territori amb la força legal i social, al∙legacions, comunicats de premsa, accions i interposar denúncies quan s’escau.

Com a entitat ben establerta a les comarques tarragonines, de l'ebre, de la conca i del priorat, som sensibles a les diferents lluites per a protegir el nostre entorn natural, potenciar els productes locals i potenciar aquelles iniciatives sostenibles i d'acord amb el desenvolupament d'acord amb la natura, per a fer un territori de qualitat.

Malgrat tenir molt de potencial i valors, ens trobem amb un territori on sembla que tot hi càpiga, amb multitud 'activitats nocives pel medi ambient o per la salut de les persones, fent ús de recursos naturals de manera poc responsable i que s'oposa a principis de sostenibilitat i creixement d'altres activitats més respectuoses.

La gran quantitat d'agressions que pateixen les nostres comarques fan que neixin plataformes fruit de la indignació local.

Per tal d'unificar criteris i unir esforços s'ha decidit crear una xarxa d'entitats i plataformes en defensa del territori, Xarxa Sud, per tal d'acompanyar i millorar la comunicació de les diferents lluites, tenir una major representació i implicació en el territori i compartir recursos per tal d'aconseguir aturar la problemàtica i oferir millors alternatives.

ACTIVITATS I EDUCACIÓ AMBIENTAL

Per tal de donar a conèixer el nostre extens i ric patrimoni natural, cada cap de setmana programem activitats de coneixement de l'entorn i també sortides temàtiques per a conèixer la biodiversitat de casa nostra, per a canviar el nostre model productiu i d'oci, per a ser més autosuficients, etc. Les excursions són de diferent nivell especificat en cada una visiteu l'Agenda Anem d'Excursió?.

També s'organitzen cursos i activitats d'educació ambiental per pròpia iniciativa o bé per proposició expressa de persones, entitats, administracions o escoles.

CUSTÒDIA I GESTIÓ DEL TERRITORI

GEPEC-EdC forma part activa en la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), com a entitat de custòdia.

La custòdia és una bona manera d'incidir en potenciar aquells aspectes del territori que permeten augmentar-ne la biodiversitat i fer una pràctica de conservació i millora dels hàbitats de les nostres comarques. Tant fa que sigui una finca agrícola com forestal, si tens una finca en propietat i vols saber-ne més, mira la presentació

A més de gestió de finques en custòdia, des del 1990 estem realitzant activitats al voltant de l'Espai d'Interès natural de la platja dels muntanyans. Treballem per a ampliar les zones naturals del tram de costa entre Roda de Berà i Torredembarra i millorar l'estat de conservació d'allò que ja tenim guanyat al ciment. Es fan activitats de coneixement del medi i de gestió de l'espai, majoritàriament amb voluntariat.

Fotografia acord

PROJECTES

Ens agrada millorar el medi ambient amb els nostres projectes, bàsicament tenen cabuda tots aquells projectes que estiguin d'acord amb els nostres estatuts, codi ètic i objectius. En podreu veure pròximament a l'apartat del Què fem.

EL GEPEC-EdC PARTICIPA

EL GEPEC- EdC participa amb diverses institucions o taules de participació ciutadana, en algunes d'elles es manté la representació des de la seva creació.

La representació es fa mitjançant persones lligades al territori o expertes en les diferents matèries del que cal tractar a les reunions, tenen un bon coneixement de la problemàtica i dels espais per tal de millorar-ne la gestió o aportar les propostes que es poden fer com a GEPEC-EdC en els diferents àmbits.

 • Actualment el GEPEC-EdC participa en:
  • Parc Natural dels Ports de Beseit
  • Parc Natural del Montsant
  • Consell consultiu del CUSA
  • Consell de sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.
  • Consell de medi ambient de Reus 
  • Consell de Caça de les Terres de l'Ebre 
  • Consell de Pesca de les Terres de l'Ebre 
  • Consell de Caça del Camp de Tarragona 
  • Junta d'accionistes de Riet-Vell
  • Xarxa de Custòdia del Territori
  • Observatori del Tercer Sector Ambiental
 • I mitjançant l'EdC:
  • Fundació Prevenció de Residus
  • Bureau Europeau
  • Rio + 20