banner del fòrum d'accessbilitat a l'aire lliure

La societat actual s’ha anat distanciant cada cop més de l’entorn natural. La vida urbana, la feina, les presses i altres factors no ens permeten gaudir de la natura. Sovint la visita als espais naturals, a les platges o als jardins urbans proporciona plaer, salut i ajuda a desconnectar de l’estrès quotidià.

Tanmateix, per a un 40% de la població, no és tan sols un problema de trobar el moment. Molts ciutadans es troben amb impediments més o menys importants: sensorials, de mobilitat o de comprensió que els impedeixen gaudir de la natura.

Una part d’aquestes limitacions són fàcilment superables aplicant sentit comú al disseny dels accessos als espais o als materials d’acompanyament. D’altres limitacions necessiten recursos dissenyats expressament, de vegades complexos o costosos.

El I Fòrum d’Accessibilitat a l’Aire Lliure neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada i reflexió, entre els dissenyadors d'espais a l'aire lliure, els responsables dels espais naturals, els experts en accessibilitat i els usuaris, sobre com dissenyar i equipar els espais on els ciutadans es troben amb la natura, per tal de fer-los accessibles a tota la societat.

Per primer cop al nostre país, arquitectes, enginyers tècnics agrícoles, gestors d'espais protegits, administradors, gestors de jardins, educadors, dissenyadors, empresaris turístics i tècnics, intentarem compartir experiències, coneixements i projectes d'un futur més social i ambiental que mai.

Organitzen:
logotip GEPEC-EdC logotip Ecologistes de Catalunya
logotip Departament de Mediambient i Habitatge

Amb el suport de:
logotip Obra Social la Caixa logotip Ajuntament de Tarragona
Amb la col·laboració de:
logotip Departament d'acció social i ciutadania logotip de COCEMFE logotip de Creu Roja logotip de la Diputació de Tarragona
logotip Europarc logotip de Fundación Biodiversidad logotip de Fundación ONCE logotip de Turisme Accessible de la Generalitat
fundació tarragona unida-col·legi d'arquitectes tècnics fundació tarragona unida-col·legi d'arquitectes tècnics cocemfe tarragona xarxa de custodia del territori diputació de barcelona