Logo de cabecera para Gepec-EdC
Logo Gepec, posicion middle
Boto capçalera, feste'n SOCI Boto capçalera, contacte
ÀREA D'USUARIS  

INFORMA'T

INFORMA'T

EN DEFENSA DE LA BIODIVERSITAT

CACERA IL·LEGAL

La caça en barraca o caça amb vesc era un mètode tradicional de caràcter familiar on després de la fabricació casolana d'una pega enaganxosa procedent del vesc s'untaven uns branquillons que es disposaven sobre un arbre, després els caçadors calia que fessin el reclam de l'ocell que volien atraure i els moixons es quedaen enganxats en el parany.

Tot això en els nostres dies s'ha desconfigurat tant que la pega és sintètica i el reclam ja no el fa el caçador sinó que s'emet amb una gravació, és per això que el GEPEC-EdC hi estem en contra ja que es tracta d'un mètode de caça no selectiu i la resta de moixons que hi cauen per molt que es netegin poden veures afectades les seves funcions. Aquest art de caça està prohibida a tot europa i és només en algunes comunitats com Catalunya que sota el paraigües de "tradició" estan morint molts ocells, la majoria protegits per la llei.

Actualment aquesta forma de cacera està permesa com a mètode tradicinal a les comarques de l'Ebre, que és on hi ha més afició, per la cacera del tord (Turdus philomelos) però també per la cacera de fringil·lids (caderneres, pinsans, verdums, passarells,...).

Sobre els fríngil·lids el govern actual, ha aprovat un decret on es permet la caça de més de 60.0000 fringil·lids per al cant i la modalitat del batre, més pròopia de la zona de tarragona.