La xarxa elèctrica: una greu amenaça pels ocells del Delta de l’Ebre

Des que vam rescatar aquest flamenc electrocutat en la xarxa elèctrica al Delta de l’Ebre ho vam veure molt clar: no podem deixar passar ni un segon més

Què està passant al Delta?

En un espai natural importantíssim on es concentren milers d’aus es produeixen massa sovint accidents contra el cablejat elèctric. 

És clar que proveïr el Delta d’electricitat és necessari, però cal buscar una alternativa compatible amb els ocells, la biodiversitat i les activitats tradicionals que s’hi desenvolupen.

Hem d'actuar ara per tal d'evitar accidents com aquest!

Des del GEPEC-EdC ens hem posat les piles per canviar el panorama. Què volem fer?

01.

Estudiar a fons la situació!

Quants ocells moren electrocutats o impactats amb el cablejat elèctric? Quan passa? En quins punts del Delta de l’Ebre és més freqüent? Resoldrem totes les incògnites per…

02.

Plantejar alternatives

El Delta necessita llum i els ocells mereixen viure. Segurament l’alternativa passa per soterrar les línies, però volem estudiar a fons quina és la millor manera de fer-ho, tant per la gent de la zona com per la fauna que hi viu.

03.

Una situació que cal denunciar.

Per la via legal arribarem fins al final, i no pararem fins aconseguir aturar aquestes morts tan injustes. Cal fer arribar el nostre estudi i la nostra proposta a l’administració, i exigir que es compleixi el deure de protegir aquest espai natural i la fauna que hi viu.

04.

Però això no s’acaba aquí

Farem un seguiment exhaustiu de tot el procés legal fins que es reverteixi aquesta situació.

Participa en el crowdfunding

Ara el GEPEC-EdC es troba en un moment econòmic difícil. Som una ONG sense ànim de lucre i engegar campanyes és molt costós.

 Necessitem 15.000€ per tirar endavant aquesta campanya, com a mínim fins a finals d’any. Et demanem el que puguis aportar per ajudar-nos a seguir amb aquesta lluita.

 

On es destinaràn els donatius?

Aquí pots veure de quina manera es repartirà la teva aportació.

chart-flamenc