Pàgina d'Inici
Com fer la festa de l'arbre
 
   
 
Quines espècies es poden plantar?
En el cas del medi natural, una muntanya, un descampat, és imprescindible que les espècies escollides no només siguin autòctones sinó que el viver que les subministri també lliure un certificat d’autoctoneïcitat (que certifica que aquells peus entregats són autòctons i pertanyen a varietats genètiques properes al lloc de plantació). Al propi GEPEC-EdC o en vivers especialitzats com CULTIDELTA o BIORIZA poden aconsellar quines espècies plantar segons els casos. Fins i tot es poden contractar per a que recol·lectin l’any anterior

En el cas de parcs i jardins urbans també recomanem seguir el mateix criteri doncs sovint ens trobem amb casos d’espècies, fins i tot ben adaptades al nostre clima i poc exigents en quant als requeriments d’aigua (plantes xeròfites, xerojardineria) escampades al medi natural substituint i fins i tot eliminant la vegetació autòctona. A més, esdevenen un excel·lent valor afegit i motiu didàctic, diferenciador i vertebrador del paisatge urbà local.

El nostre medi natural és molt ric en boscos diferents, malgrat que no tot el territori té els boscos com a vegetació pròpia: prats, brolles, aiguamolls, dunes, penya-segats... Els boscos amb diferència més característics del nostre territori són els anomenats boscos mediterranis en els que predominen les alzines (Quercus ilex) a l’estrat arbori. Les seves llavors, les aglans, són els fruits que poden plantar a pràcticament tot el país.

Pàgina següent 1/3

 

Projecte Arbres de Paper - GEPEC- EdC - Webmaster: David Martí Pino - Contacte i Crèdits