CAT | CAST
Inici | Crèdits | Contacte

Posa una caixa niu a la teva vida

Dijous, 09/06/2016

Vols ajudar a la nidificació dels ocells i dels ratpenats? Una de les necessitats bàsiques per a la reproducció de les espècies és trobar un aixopluc adequat a les seva biologia. Amb les caixes niu podem oferir-los un lloc adequat i a més gaudir dels avantatges de la seva companyia. (+info)

Vols conèixer els ratpenats a fons?

Dijous, 09/07/2015

Fins el 4 d'agost tens temps per fer la inscripció al al Curs pràctic de quiropterologia no intrusiva  tarda - vespre 19, 20 i 21 d'agost. Aprendrem a conèixer i determinar els ratpenats mitjançant un detector d'ultrasons. No els molestarem ni manipularem.   Farem pràctiques de camp i ordinador i aprendrem els criteris bàsics per dissenyar un refugi artificial que podrem construir i endur-nos a casa.   (+info)

El refugi més mediàtic

Dissabte, 14/02/2015

Hem inventat o reinventat una colla de refugis experimentals per a ratpenats: tancament de Mines a Pontons; tancament dins de casa particular, imitació de golfa en edifici públic i habilitació de caseta de guarda a Roquetes; estructura gran de fusta sobre pilars de 6m d'alçada a La Canonja; humils però exitosos reciclant fustes de palets al Catllar; tancament de cova artificial a Altafulla; ceràmics semicirculars i exitosos als arrossars del Delta de l'Ebre... però el de 3 plantes rehabilitant la caseta d'electricitat de Banyeres s'emporta la palma quant a mediàtic. El millor de tot és que centrem l'atenció sobre la necessitat de conservació d'aquests petits mamífers voladors arreu del territori. (+info)

Palets reciclats per a ratpenats

Dimarts, 13/01/2015

Acabem de demostrar al Bosc de Vicenç (El Catllar) que caixes niu confeccionades amb fustes de palets poden acollir ratpenats. (+info)

Què fer si trobem un ratpenat

Dimarts, 02/09/2014

La història d'un fet real que té per protagonista un infant i un ratapatxet ens explica com actuar en cas de trobar un ratpenat   (+info)

Ocupats tots els nostres refugis ceràmics per a ratpenats

Dimarts, 15/07/2014

Tots els refugis ceràmics dissenyats pel GEPEC-EdC i instal·lats a Riet Vell registren presència d'individus del gènere Pipistrellus  (+info)

Acord de Custòdia a les mines de galena de Pontons

Dimecres, 25/06/2014

Es fa un acord de custòdia a dues de les antigues mines de galena de Pontons, al Penedès. GEPEC-EdC intervé en la gestió i conservació dels valors de l'espai protegit, i en concret, en aquest cas, els valors naturals de les mines (fauna i gea). Els propietaris tenen la satisfacció de conservar el seu patrimoni en què l'acord de custòdia hi representa un valor afegit, a més a més de milorar la seguretat i el risc a les mines. Aquesta actuació forma part del projecte “Custòdia quiropterològica (II Fase)”, que ha comportat la creació de refugis de grans mides en poblacions com Roquetes, La Canonja, Amposta, Altafulla, Pratdip, Banyeres del Penedès i els Ports de Beseit. Al web del projecte www.gepec.cat/ratapatxet s’hi poden trobar més detalls. (+info)

VIDEO de la construcció d'un refugi experimental per a ratpenats dels graners a Roquetes

Dijous, 27/02/2014

Amb la instal·lació d'aquest refugi el 31 de juliol de 2013 culminava tot un procés que implicava la signatura d'un acord de custòdia amb l'Ajuntament de Roquetes.    (+info)

Signem acord amb l'Ajuntament d'Altafulla

Dimarts, 10/12/2013

Avui hem signat un acord de custòdia amb l'Ajuntament d'Altafulla per la finca del Canyadell   (+info)

Nou acord de custòdia per la protecció dels ratpenats

Dimarts, 26/11/2013

Hem signat acord de custòdia amb el propietari d’unes antigues mines de galena al Penedès. Ja fa temps que estem fent el seguiment de les espècies de ratpenats que fant estada en aquestes mines abandonades que compten amb espais adequats perquè aquests animalons hi trobin refugi. (+info)

Signem acord amb l'Ajuntament de Roquetes

Dimecres, 13/11/2013

Dimarts 12 de novembre es va signar l'acord de custòdia amb l'Ajuntament de Roquetes (Baix Ebre) pel refugi de ratpenats instal·lat al terrat de la casa consistorial (+info)

Refugi de ratpenats al Mur Verd

Dijous, 03/10/2013

L'empresa Deloitte col·labora a la segona fase del projecte de custòdia quiropterològica al Mur Verd de La Canonja, amb objecte de localitzar i preservar colònies de ratpenats. (+info)

Hem instal·lat refugi ratpenats a l'ajuntament de Roquetes

Dimecres, 31/07/2013

El Gepec-EdC instal·la un refugi experimental per a ratpenats al sostre de l'edifici central de l'Ajuntament de Roquetes dins de la segona fase del projecte de Custòdia  Quiropterològica.      (+info)

Els ratpenats comencen a ocupar les estacions de seguiment

Dimarts, 25/06/2013

Custòdia quiropterològica (IIª Fase) Els ratpenats ja ocupen una de les estacions de seguiment  instal·lada en una de les finques en custòdia a la conca del riu Gaià.    (+info)

Els ratpenats comencen a ocupar les estacions de seguiment

Els ratpenats ja ocupen una de les estacions de seguiment instal·lada en una de les finques en custòdia a la conca del riu Gaià. (+info)

Col·laborem amb Xavier Bayer

Realitzem prospeccions de camp i preparem nous projectes amb aquest quiropteròleg.(+info)

Projecte de refugis artificials

Hem creat uns prototips de refugis per a ratpenats per a ser construïts amb pedra seca. (+info)

Nou pòster-resum de les finques amb acords

Cinc de les quals per tenir refugis amb ratpenats.(+info)

Cinc refugis gaudeixen d'un acord de custòdia quiropterològica amb el GEPEC-EdC

Els propietaris de refugis situats a les poblacions d'Alcover, Altafulla, Pontils (2) i Figuerola del Camp ja han signat un acord.(+info)

Vídeo de les prospeccions de camp

En aquest vídeo podrem veure algunes imatges preses en alguns dels llargs dies de prospecció de camp.(+info)

La Fundación Biodiversidad felicita aquest projecte.

Hem rebut una carta d'aquesta entitat en què detalla els encerts d'aquest projecte de custòdia quiropterològica.(+info)

Localitzats 36 refugis de ratpenats!

S'han localitzat un total de 36 refugis en la primera fase del projecte de custòdia quiropterològica. (+info)

Organitzat per:

Amb la col·laboració de:

El logo de gepec porta un dibuix d'una gavina El logotip d'ecologistes de catalunya

Fundacion Biodiversidad
Logo del Departament de Medi Ambient  i Habitatge